campanie anti-purtarea măștii

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

COVID-19: campanie anti-purtarea măștii

Background Information
Imagine promovată pe pagina de Facebook a site-ului sanatatesiviata.ro. Nu este clar cui aparține website-ul. Informația nu este disponibilă. Discursul este anti-vaccin, anti purtarea măștii, caracteristic grupurilor religioase creștin-ortodoxe precum Coaliția pentru Familie.

Imaginea este însoțită de textul
PANDEMIA CU VIRUSUL CORONA (Coronavirus) este adevarata sau este o minciuna? Autoritatile statului si mass-media din Romania (etc.) fac declaratii neadevarate despre o PANDEMIE CARE NU EXISTA
"MASCA ASTA ESTE PRAF IN OCHI LA PROSTI ! N-ARE NICIO EFICIENTA!"
Technique Used
Activate Emotion
This is propaganda because
Este propagandă pentru că încearcă să convingă oamenii că virusul COVID-19 nu există, că purtarea măștii este o formă de subjugare. Recurge la activarea emoțiilor puternice precum teama și frustrarea și la informații specifice teoriilor conspirației circulate în ultimele luni despre virusul COVID-19..

Este un exemplu de propagandă nocivă pentru că decredibilizează încercarea autorităților de a stopa răspândirea virusului, care are deja consecințe grave asupra sănătății publice din România și a cărui răspândire depinde foarte mult și de felul cum oamenii respectă măsurile de distanțare și de purtare a măștii. Scoate informații din context și promovează teorii ale conspirației.
Source
sanatatesiviata.ro

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content