Imagine ce sugerează o analogie între gardul unei închisori și gardul metalic folosit pentru delimitarea căilor de acces în hypermarketuri (Kaufland în cazul de față)

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

„History repeats itself”

Background Information
Deoarece conform reglementărilor actuale certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în hipermarketurile din incinta centrelor comerciale din România, cei care nu deţin un document care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală sunt nevoiţi să-şi facă cumpărăturile din lanţurile de magazine care nu se află în interiorul mall-urilor sau care au intrare separată. Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor Kaufland a venit cu soluția creării unor culoare separate de acces, unde cei ce vor intra doar în magazinul alimentar nu vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde.
În postarea atașată putem observa o reacție vehementă a unei persoane ce consideră că această practică este aberantă și o aseamănă cu imaginea unei închisori.
Technique Used
Activate Emotion
This is propaganda because
Autorul postării încearcă să influențeze emoțiile, opiniile și acțiunile celor care vizualizează postarea sa, atât prin mesajul scris pe care îl transmite: „Felicitări Kaufland ,pt ca ne reamintești de ani 40 ...
Eu nu voi mai călca nici o data in acest loc , puterea este la noi ,ei au nevoie de clienți nu eu de ei ,sa fie clar ...”, cât și prin imaginea strategică atașată postării.
Astfel, autorul încearcă să formeze urmăritorilor săi anumite percepții defăimătoare cu privire la noua practică din hypermarketuri ce vizează amplasarea unor garduri metalice, pentru a forma culoare de acces spre magazinele alimentare, ce permit intrarea fără a avea certificat verde, și spre celelalte spații comerciale, unde este necesară prezentarea certificatului verde.
Imaginea atașată supune spre comparație contextul actual dintr-un hypermarket cu cel al unei închisori din secolul trecut, punând semnul de „=” între cele două. Astfel, autorul adoptă o poziție fermă în ceea ce privește culoarele separate de acces în funcție de necesitatea prezentării certificatului verde la intrare, și realizează o analogie ce provoacă un puternic impact emoțional, care are ca rezultat vizat influențarea opiniilor urmăritorilor.
Mai mult decât atât, prin mesajul scris al autorului acesta comunică atitudinea pe care o va adopta el, pentru a manipula gândirea celorlalți, pentru a atinge scopul vizat, și anume: reducerea clientelei Kaufland din cauza amplasării gardurilor respective, ceea ce eu consider că reprezintă o propagandă nocivă.
Source
Facebook

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content