Imaginea prezintă o știre TV comentată în stil malițios de către un utilizator Facebook, acesta interpretând date scoase din context pentru a justifica falsitatea statisticilor prezentate de guvern în ceea ce privește pandemia.

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Propaganda COVID-19

Background Information
Informația prezentată de „Conu Leonida” este o interpretare a unei bucăți trunchiate din discursul lui Raed Arafat care, în prezentarea sa, acesta sublinia importanța vaccinării și corelarea acesteia cu numărul de cazuri și de decese zilnice. El avertiza populația că dacă România continuă să aibă o rată de vaccinare scăzută, se va ajunge iar la cifre impresionante raportate zilnic. „Conu Leonida” interpretează aceste afirmații și trage concluzia că numărul de cazuri și decese provocate de COVID-19 raportate zilnic e falsificat, afirmând că pandemia evolueaza „din pix” și că toate acestea reprezintă doar o metodă de a forța populația să se vaccineze, totul fiind „o uriașă minciună.”
Technique Used
Activate Emotion
This is propaganda because
Prin crearea neîncrederii în autorități, mesajul postat activează emoțiile cititorilor făcându-i să creadă că de fapt amploarea pandemiei este dată de autorități și că de fapt cifrele reale ar fi mult mai mici. Autorul mesajului consideră că vaccinarea nu este cu adevărat utilă împotriva bolii, ci că aceasta este dictată de interesele economice ale celor ce ne conduc. Acesta manifestă și comportamente de discriminare rasială, numindu-l pe secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne „arabul”.
Source
www.facebook.com

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content