Consider că imaginea este o formă de propagandă pentru că duce cu gândul la ”interzicerea” acestui virus

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Avertisment ECDC: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în UE în lunile următoare. Deja sunt cazuri în 13 țări membre

Background Information
Contextul acestei imagini, știri este acela al apariției acestei noi variante de coronavirus, că este și foarte greu să mai se mai țină socoteala la cât de multe sunt. Digi 24 au creat această știre cu scopul de a informa cetățenii UE că această nouă variantă va fi din ce în ce mai prezentă.
Technique Used
Activate Emotion
This is propaganda because
Este propagandă pentru că alarmează persoanele prin titlu dar și prin conținutul scris sau media. Alarmează prin faptul că se induce ideea ca va fi din ce în ce mai rău, lăsând loc de noi teorii ale conspirației și de interpretare empirică la nivelul oamenilor care nu dispun de o cultură generală mai avansată. Nu se explică ce să se facă în continuare sau de ce este așa, urmând ca în rândul oamenilor să crească nivelul de ignoranță. Cum este acea vorbă „lasă că știu eu mai bine”. Este o propagandă mai degrabă nocivă deoarece nu se prezintă nicio soluție pentru a rămâne calmi în situația în care numărul cazurilor va crește.
Source
https://www.facebook.com/Digi24HD/

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content