Persoanele care s-au vaccinat cu schema completă vor primi vouchere de 100 de lei!

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Dacă ești vaccinat cu schema completă primești vouchere de 100 de lei!

Background Information
În contextul pandemic actual, fotografia a fost postată pe Facebook de către Ministerul Sănătății, ceea ce îi oferă o mai mare credibilitate în fața publicului, cu scopul creșterii numărului de persoane vaccinate.
Aceasta menționează că toate persoanele care au fost vaccinate cu întreaga schemă vor primi vouchere în valoare de 100 de lei. În descrierea imaginii, se oferă mai multe detalii, cum că se vor primi 5 tichete de masă în valoare de 100 lei de la sediul/ locul în care persoanele s-au vaccinat.
De asemenea, este atașat și link-ul către știrea care susține și oferă toate aceste detalii.
Technique Used
Respond to Audience Needs
This is propaganda because
Consider că această imagine este un exemplu de propagandă deoarece folosește tehnica răspunderii la nevoile publicului, astfel influențează publicul să se vaccineze, dacă dorește să obțină cei 100 de lei, care îi vor ajuta în satisfacerea nevoilor. Scopul acesteia este unul ideologic, de a crește rata vaccinării și scăderea ratei de infecție a populației cu acest virus. Persoanele care sunt vaccinate, având șanse mai puține de a se îmbolnăvi.
Din perspectiva mea, este o propagandă pozitivă deoarece urmărește creșterea numărului de persoane vaccinate, iar în schimb, pe lângă creșterea imunității la boală persoanele vor primi și tichete de masă, pe care le pot folosi să-și cumpere cele necesare. În acest fel, toată lumea are de câștigat.
Source
Ministerul Sănătății - România

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content