Utilitatea măștii în fața virusului Covid - 19

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Poartă mască

Background Information
Conform contextului pandemic, fotografia promovată pe Facebook se găsește pe profilul personal al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, totodată medic specializat în anestezie-terapie intensivă, ceea ce dă un plus de încredere informațiilor regăsite în fotografie, cu scopul încurajării, respectiv creșterii numărului de persoane care poartă masca în interior și exterior.
Această fotografie atrage atenția asupra importanței purtării măștii, cum masca scade exponențial probabilitatea de infectare de la 70% la 1,5%. Imaginea este însoțită de textul „Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte masca sau ceva cu care să acopere nasul și gura!”
Technique Used
Simplify Ideas
This is propaganda because
Din perspectiva mea, imaginea este un exemplu de propagandă, deoarece încearcă să clarifice importanța purtării măștii, încearcă să convingă populația să poarte mască pentru a se proteja pe sine, dar și pe cei din jur. Se utilizează tehnica simplificării informației, scopul fiind unul ideologic, pentru a promova purtarea măștii, automat menținerea unui număr scăzut de infectări Covid-19.
Este un exemplu de propagandă pozitivă, deoarece urmărește îndemnarea populației la purtarea măștii, prin ilustrarea efectelor pozitive pe care masca le realizează, oferă credibilitate autorităților care îndeamnă la purtarea măștilor ori de câte ori se iese din casă, astfel împreună cu respectarea celorlalte măsuri de siguranță, virusul poate fi alungat cu ușurință.
Source
Facebook Raed Arafat

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content