Dilema protestatarului anti-mască

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Poartă mască

Background Information
Imaginea este publicată, pusă la dispoziția oricărei persoane ce utilizează platforma media Facebook, pe pagina TrueStoryProject. Aparținătorul paginii, precum și autorii ce realizează și postează știrile nu sunt specificați pe pagină, dar la un click distanță, se găsește stiteul web unde sunt prezentați și persoanele responsabile de TrueStroyProject.
Imaginea face referire la o tendință în rândul românilor, anume participarea la proteste, în cazul acesta protestul fiind față de mască. Deși protestatarul este NU-mască, faptul că autoritatea îl amenință, masca joacă rolul de ai proteja identitatea, nu sănătatea.
Imaginea este însoțită de un text ce descrie exact mesajul, anume „dilema protestatarului anti-mască: „sunt mai ușor de identificat și amendat fără mască! Dar cum pot să strig jos masca dacă am masca pe față?", împreună cu următoarele #truestoryproject #restrictii #protest #antimasca
Technique Used
Activate Emotion
This is propaganda because
Este propagandă, deoarece aduce în prim plan importanța măștii cu privire la protejarea identității, nu a sănătății, ceea ce rezultă că masca este o formă de subjugare. Așa cum clar se înțelege, protestul este cu privire la mască, ceea ce rezultă o credibilitate scăzută în virusul Covid-19 și a simptomelor prezentate de acesta, se încearcă influențarea părerii oamenilor cu privire la existența virusului. Activarea emoțiilor precum furia, teama, decepția sunt elemente ce aduc în prim plan date ale teoriei conspirației despre acest virus.
Este o propagandă nocivă, din punctul meu de vedere, deoarece nu îndeamnă populația la purtarea măștii pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur, din contră, face referire la protestul cu privire la această măsură de siguranță impusă. Decredibilizarea informațiilor face ca munca autorităților să piară, astfel consecințele nepurtării măștii de protecție se poate observa în situația actuală a țării noastre.
Source
Facebook - TrueStoryProject

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content