"Vreau să dau încredere în oamenii de știință, în medicină"

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

Vaccinare împotriva COVID-19

Background Information
Imaginea a fost postată pe Instagram, de către Ministerul Sănătății. Acest lucru face ca informația să fie una credibilă în fața publicului, fiind postată pe o pagină oficială. Mesajul transmis este acela că ,,Om cu om oprim pandemia”. În prim-plan apar și cuvintele actorului Mihai Bendeac, prin care susține vaccinarea, afirmând că vrea să aibă încredere în oamenii de știință și medicină, preferând să se orienteze după cercetători și câștigători ai premiului Nobel și nu după oamenii care nu știu să scrie corect gramatical.
Technique Used
Simplify Ideas
This is propaganda because
În opinia mea, această imagine este un exemplu de propaganda, deoarece se folosește de o persoană publică, actorul Mihai Bendeac, pentru a promova vaccinarea în rândul oamenilor și se dorește influențarea opiniilor și acțiunilor populației. Alegerea lui Mihai Bendeac de a avea încredere în medici și în oamenii de știință îl face pe acesta să fie un exemplu bun de urmat și sunt încurajate și alte persoane publice să-și asume un rol activ și să ofere și ele un exemplu bun de urmat pentru populația țării noastre.
Atunci când ne gândim la persoanele care îl apreciază pe Mihai Bendeac, am putea spune că această postare poate să fie un exemplu de propagandă benefică, deoarece aceștia îl pot lua ca exemplu, îi pot copia acțiunile și este bine ca oamenii să aibă încredere în cercetători și medici. Pe de altă parte, consider că la nivelul întregii populații este mai mult o propagandă nocivă, deoarece pot exista persoane care să considere că în spatele acestei postări este o campanie plătită și să nu o considere credibilă, iar în acest mod să scadă încrederea oamenilor în autorități și medici.
Source
Instagram - Ministerul Sănătății

Comments

No Comments Yet

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content