You've stolen my childhood - meme

RATE THIS EXAMPLE FROM "BENEFICIAL" TO "HARMFUL"

BENEFICIAL HARMFUL

Translate to other languages

You've stolen my childhood - meme

Background Information
Greta Thunberg is de persoon op de bovenste fotot. Ze is één van de bekendste leiders in de strijd voor verandering in het klimaatbeleid. Ze raakte bekend toen ze startte met schoolstakingen om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering. De quote "You've stolen my childhood" komt uit een speech die ze hield voor wereldleiders.
De jongen op de onderste foto is onbekend.
Technique Used
Attack Opponents
This is propaganda because
Met deze meme tracht de maker van de meme de boodschap van Greta Thunberg onderuit te halen. De maker zet haar boodschap naast die van een arme jongen. Zo lijkt het alsof zij verwend is, en wordt geïnsinueerd dat de strijd voor klimaatverandering er enkel is voor welstellende mensen.
Source
https://me.me/i/youve-stolen-my-childhood-foppap-cool-story-bro-cool-story-bc57cbd0629b43b0924bf60047423394

Comments

  1. user-avatar
    Chase Reynolds COM250
    Tue, 03/03/2020 - 01:46
    Chase Reynolds COM250
    While this example of propaganda is definitely controversial, Greta Thunberg is a climate change activist who is fighting for the future of the world. Many children in third world countries are living in poverty, but comparing these two kids seems unfair as Greta is using her voice and fame to promote something to positively impact the future of the world, not just herself.

Share Your Ideas

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Share this content